"Kedden este leállt a színpadtechnika a Pécsi Nemzeti Színház Az elveszett levél című előadása közben. A produkció utolsó jelenetében egy léghajó ereszkedik a színpadra, ám kedden este a léghajó helyett Balikó Tamás, a színház igazgatója érkezett, aki elmondta, hogy most minek kellene történnie, hogyan kell elképzelni a pódiumot, milyen más háttérelemekkel.

A hiba a technikát vezérlő egység meghibásodás miatt következett be. Vasárnap a Pletykák előadásán, a stúdiószínházban is kis híján katasztrófa történt: egy lámpaalkatrész hullott a színpadra. A színház már számtalanszor jelezte a fenntartónak, hogy a színházépület veszélyben van, ám a pécsi önkormányzat forráshiányra hivatkozva nem adott pénzt a szükséges felújításra. A 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa címet viselő Pécs színháza ad egyébként helyet az országos színházi találkozónak, a POSZT-nak is júniusban."

Az alábbi sorok a szinhazajanlo.hu oldalon olvashatóak. Európa Kulturális Fővárosára a hírek szerint 35 milliárd forintot költhettek el, hogy "kultúráltabb" legyen. Ezek szerint senkinek sem jutott eszébe, hogy egy kisebb összeget a rossz állapotban lévő színház felújítására is költsenek? Színház=kultúra. Nem?