Bűnösnek találta egy leedsi esküdtszék azt a szakácsot, aki megölte majd részben megfőzte volt szeretőjét. A homoszexuális férfi korábban szépségversenyt nyert.

Egy leedsi esküdtszék szombaton bűnösnek találta Anthony Morleyt. A brit szakács áprilisban megölte majd megfőzte volt szeretőjét, Damian Oldfieldet, egy 33 éves reklámszakembert. A két férfi előbb együtt vacsorázott, ittak, majd együtt töltötték az éjszakát is a gyilkosság előtt. Morley végül elvágta áldozata torkát, több darabot is kihasított a halott combjából és mellkasából, majd az egyik seben egy bankkártyát helyezett el.

Ezután vérfoltos ruhában besétált egy gyorsétterembe és azt mondta, éppen megölt valakit, aki meg akarta erőszakolni. Morley a perben tagadta a gyilkosságot, és azt mondta: semmire sem emlékszik azon kívül, hogy megvágta a kezét egy késsel.

A rendőrök viszont házkutatást tartottak az otthonában, és a konyhában több adagnyi főtt emberhúst találtak. A gyilkos szakács 1993-ban meleg szépségversenyt nyert, és egy évig viselhette a Mr Gay UK címet.

http://index.hu/politika/bulvar/foz6891/