Az iWiW-en már a 2006-os VB idején is lehetett fogadni a meccsekre, ezt idén a myVIP is átvette. Mindkét ismerőskereső-portálon lehet megjelölni kedvenc csapatot, az utóbbinál legutáltabbat is.

Kedvenc csapatnak iWiW-en legtöbben az olaszokat jelölték meg, őket követik több mint 20000 felhasználóval lemaradva a portugálok és a spanyolok. Legkevesebben a házigazda sógorokat jelölték, ez valószínűleg azért is van, mert a legkevésbé esélyesek és dupla pontokat lehet nyerni a kedvenc csapattal győzelem esetén.

MyVip-en a népszerűségi listát a Portugálok vezetik, tőlük kicsit vannak lemaradva az olaszok (itt több a tini, akik C. Ronaldo miatt a portugálokat istenítik, ennek köszönhető szerintem az eredmény). A dobogóra itt is felfértek a spanyolok.

A legutáltabb csapat (ki gondolta volna?) Románia. Őket követi kissé lemaradva Németország és Olaszország. Utóbbi kettőt valószínűleg a foci körül kialakult sztereotípia "repítette" a dobogóra.

A két MyVip listából készült egy összesítés, itt az olaszok a harmadik helyre süllyedtek, az élen szintén a portugálok, közéjük pedig Torresék ékelődtek be. Utolsó helyen Románia, de a törököket és az oroszokat sem sokan szeretik a közösségi portálon.

A statisztikából leszűrhetjük: iWiW-en nem csak a szimpátia, hanem az esélyek is számítanak. A MyVip pedig megint az iWiW-et próbálta koppintani, de itt a színvonal hiányzik - szerintem.